workshops

 

En Plein Air: Schilderdag Landgoed Heidehof in Eext

Zeilen en Schilderen in 2019

Vriendinnendag

Kunst & Keien


Even loskomen van je dagelijkse beslommeringen, van je hoofd naar je hart.

Waar anders dan in Drenthe!

Beeldend kunstenaar Laurens Boersma en Instituut Voor Huidverzorging Ina Damming bieden je een bijzonder arrangement

waar je samen met je vriendinnen en vrienden van komt genieten.


Samen schilderen op een zeer inspirerende locatie in onder deskundige begeleiding van ervaren docent/kunstschilder Laurens Boersma.  Schilderen brengt het mooie in jezelf naar boven en Laurens zorgt daarbij voor de nodige ingrediënten. Er wordt gewerkt in het  landelijk gelegen houten  atelier van Laurens in Annerveenschekanaal. In deze aangename  bijna vorstelijke setting schilder je je eigen favoriete Drentse landschap. Er wordt gewerkt met acrylverf op doek en er is een compleet atelier beschikbaar.


Je  overgeven aan het warme oergevoel van Drenthe, dat kan bij Instituut voor huid verzorging Ina Damming  te Annen. Het kleine wellness-centrum ligt op een prachtige locatie op de rand van de Hondsrug en de Hunzevallei en er hangt een sfeer van rust intimiteit en welkom zijn. 

Warme keien massage.

Mooi gepolijst en verwarmt in het pure water uit onze eigen bron, gebruiken we de Drentse keien die hier al duizenden jaren verstopt lagen onder het zand.

Tijdens de massage geven de stenen hun warmte langzaam af aan het lichaam. Spieren ontspannen zich en de energie wordt van het hoofd terug gebracht naar het lichaam en je wordt langzaam teruggevoerd naar de oorsprong van Drenthe.


Stomen en scrubben. Heerlijk stomen in een milde warme mist. Tijdens het scrubben wordt er gebruik gemaakt van ingrediënten die hier in de omgeving voorkomen n.l. koolzaad, veenbes en waddenmineralen.  Deze Oerwellness behandeling is heilzaam, verwarmend en onvergetelijk.      Drenthe an,t lief.


Tussen beide activiteiten in serveren we een lunch met biologische streekproducten .

Het arrangement is bestemd voor 2 - 4 personen en kan op afspraak geboekt worden op een maandag of dinsdag (10:00 - 16:00 uur).

Prijs € 135 pp. inclusief lunch en schildermaterialen

Reserveringen:

0651 51 3793 (Laurens Boersma) of 0592 - 274033 (Ina Damming).www.gebau.nl   www.inadamming.nl

Regelmatig organiseer ik een Workshop Schilderen in het bos van Landgoed Heidehof in Eext (www.heidehof.org). Achter in het bos is een boshut waar we gebruik van mogen maken. We richten hier ons basiskamp in en gaan van daaruit 'en plein air' aan het werk. Ik begeleid je in het schilderen van het omringende boslandschap. Je dient je eigen schildergerei mee te brengen, waar nodig kan ik hierin ook voorzien (graag bij aanmelding vermelden).

De dag begint om 10 uur. en eindigt omstreeks 16:00 uur. Vanuit het ontvangstgebouw van de Heidehof  (adres Provincialeweg 2, Eext) wandelen we naar de locatie in het daarachter gelegen bos. De schilderspullen worden naar de locatie gebracht, die hoef je niet zelf mee te sjouwen. 

In de boshut is er koffie, thee, koek en tussen de middag soep en broodjes.  Aan het eind van de sessie is er een centrale werkbespreking onder het genot van een glas wijn of sap. 

De kosten bedragen € 35 inclusief lunch.

Het is van te voren niet te zeggen wat voor weer het wordt.

Over het algemeen biedt het bos voldoende beschutting en het is er zeer gevarieerd aan doorkijkjes en vegetatie. Bij de boshut is een open stuk met daarin een ven.


datum in 2019 zsm

Aanmelden via info@gebau.nl of tel 0651 51 3793

Samen met schipper Jan Christiaansen organiseer ik ook komende zomerr weer een Zeil-Schildertocht met de authentieke lemsteraak Senta.

We varen met een kleine groep van maximaal 7 personen gedurende 4 dagen over het Wad. Het zeilen wordt afgewisseld met schilderen. Er is  lekker eten en drinken. We varen vanuit Zoutkamp over het Lauwersmeer naar Lauwersoog en gaan de sluizen door de Waddenzee op. Afhankelijk van het getij en de wind varen we linksom of rechtsom. Over het algemeen doen we elke avond een eiand aan en overnachten aan boord.

Mooie luchten, geulen, zeehonden, duinen en kwelders vergezellen ons.  Het Wad staat elk jaar borg voor een mooie serie tekeningen en schilderijen.

De reis is inclusief overnachting, alle schildermaterialen (acrylverf, penselen, papier, tekenmaterialen, veldezels enz), en eten en drinken - grotendeels biologisch.

Onze tochten staan bekend als kleinschalig, intiem en gezellig. Het zeilen is een beetje als de Volvo Ocean Race, maar dan iets langzamer en ook iets korter. 


data volgen zsm

TOCHT 1    

TOCHT 2 


De kosten bedragen  € 395 incl. Er kunnen maximaal 7 deelnemers mee.  Aanmelding kan bij mij via email of telefonisch: 0651513793. Plaatsing op volgorde van aanmelding.

Op een verassende locatie binnen of buiten een geheel verzorgde schildermiddag beleven inclusief lunch en borrel en daarna naar een even onverwachte plek worden gebracht voor een kookworkshop met biologische ingrediënten inclusief diner na afloop. Samen een mooie dag maken om iets te vieren. Wordt geheel op maat samengesteld. Een vriendinnendag kan ook met vrienden, familie of je collega’s. Bij voorkeur kleine groepen.

Informeer vrijblijvend voor de mogelijkheden.

Meer foto’s zien? Ga naar http://picasaweb.google.nl/laurenskunst

Verslag van enkele deelnemers:

verslag Dik 2011

verslag Marike 2017

Informatie over de Senta op www.waddenzeilen.nlOok het komende jaar is er in de zomer een schildervakantie voor een kleine groep op het Chateau Le Mont Epinguet in Brix. Een week lang geniet je op dit prachtige romantische kasteel een actieve schildersweek. Dit jaar is het van zaterdag 25 mei tot zaterdag 1 juni en van zaterdag 27 juli tot zaterdag 3 aug. Elke dag is er  ‘s ochtends een workshop schilderen op een mooie locatie aan de kust of in het binnenland. De rest van de dag is er tijd voor bezoek aan de omgeving of anderzins is de middag vrij te besteden. Ik heb een deel van het Chateau gehuurd: het Carriagehous en de Mewscottage, deze bieden plaats aan maximaal 11 personen. Het aanbod is vol-pension, dwz inclusief logies , workshops en 3 maaltijden per dag.  Vanaf  €  550 pp (excl schildermaterialen).


Kijk op de fotopagina of lees de bijdrage van Marike Stokker:

Marike's Blogspot Normandie 2018.pdf


aanmelding op info@gebau.nl


              

Schildervakantie Normandie 2019